Bezár

SZTEhírek

DSC_0221szaok_felveteli1

Szóbeli felvételi meghallgatást tartottak a szegedi orvosi karon

Szóbeli felvételi meghallgatást tartottak a szegedi orvosi karon

2024. április 23.
2 perc

A felvételizőknek és a felvételiztetőknek is újdonság volt az orvoskarokon ismét bevezetett szóbeli meghallgatás. Tartalmát tekintve teljesen megújult a program, hiszen nem szakmai tantárgyakból tettek fel kérdéseket, hanem a motivációs témakörön kívül szituációs feladatokban is próbára tették a jelentkezőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A négy magyar orvosképző kar hosszas előkészületek és részletes egyeztetések után állapodott meg az egységes tartalomról. Ezen felül külön jelentős kihívást jelentett az esemény megszervezése. 2024. április 20-án, szombaton egyetlen nap alatt zajlott le a meghallgatás, 488 diák kapott meghívást 27 bizottság elé, amelyeknek klinikus, oktató, medikus és adminisztratív tagjai is voltak.

 szobeli_felv_diakok

A Banga Ilona Egészségtudományi Képzési Központ adott helyet a rendezvénynek, ahová a felvételizők jelentős része szüleivel érkezett. Számukra a központ aulája volt a várakozási és az elválási pont. Az egyes időetapokra érkező középiskolások az AudMed előadóban kaptak megnyugtató felkészítést, és onnan kísérték őket a bizottságok elé.

A kísérők a várakozás ideje alatt megtekinthették a Skills Központ mentőautó szimulátorát, a karról készült ismeretterjesztő filmeket, a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete pedig újraélesztés bemutatót tartott, amelyen a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatták tudásukat. A SZOE standjánál lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre az egészségről.

szaok_felveteli3

Öröm volt látni, ahogy a belépéskor néha megszeppent arcokon kifelé már fülig érő mosoly volt a jellemző. Néhány vélemény tőlük:

„Az elején még nagyon izgultam, de a bizottság kedves volt, így összességében nagyon jól éreztem magam.”

„Kicsit meglepődtem a szituációs feladaton, nem ilyenre számítottam, de úgy érzem, sikerült jól megoldanom.”

„Nagyon jól éreztem itt magam a szüleimmel együtt, örülök, hogy ide jelentkeztem első helyen.”

A bizottsági tagoktól azt hallottuk, hogy kevés kivételtől eltekintve felkészült, rátermett diákokkal beszélgettek.

szaok_Felveteli2

A nap végén, az eredmények kiértékelése után Dr. Lázár György professzor, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar (SZAOK) dékánja minden munkatársnak megköszönte a rendezvény sikere érdekében tett erőfeszítéseit. Az esemény hozzájárult az SZTE SZAOK hírnevének növeléséhez.

Szöveg és fotó: SZTE SZAOK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek