Kemia_Intezet_epuletek

2024-ben induló alapszakjaink

A Kémiai Intézet gondozásában 2024-ben a Kémia alapszak, illetve a Vegyészmérnöki és Molekuláris bionika mérnöki alapszakok indulnak.

Kémia Alapszak

Az SZTE TTIK-n folyó kémikus képzés első lépcsőfoka a Kémia alapszak, melynek 6 féléve során a hallgatók általános, fizikai, analitikai, környezeti, szervetlen és szerves kémiai, radiokémiai, kolloidkémiai, anyagszerkezeti, valamint kémiai technológiai alapismereteket sajátítanak el, amit nagyszámú laboratóriumi gyakorlat és üzemlátogatások tesznek változatossá. Az alapképzésről bővebb információt találsz honlapunk képzéseinkkel foglalkozó aloldalán és aktuális szóróanyagunkban is.



Vegyészmérnöki Alapszak

Intézetünk 2022-ben indította el a 7 féléves Vegyészmérnöki alapképzést, melynek célja a jövő nyersanyag- és energiaellátásának, illetve a környezeti problémák csökkentésének megoldásában, továbbá innovatív vegyipar technológiák fejlesztésében alkalmazható tudás átadása a hallgatók számára. A vegyészmérnök hallgatók természettudományos alapismereteket és specializált szakterületeken való jártasságot a Természettudományi és Informatikai Karon zajló oktatás keretében szereznek, míg a Mérnöki Karon a műszaki és mérnöki alapokat sajátítják el. A képzésről bővebb információt találsz honlapunk vegyészmérnöki képzéssel foglalkozó aloldalán és az aktuális szóróanyagunkban is.



Molekuláris Bionika Alapszak

A Molekuláris bionika alapszakra jelentkező hallgatók 7 féléves kézésük során biológiai, molekuláris fizikai-kémiai, elektronikai és számítástechnikai, valamint orvosi alapismereteket és kísérleti metodikákat sajátítanak el. A szakmai törzs- és differenciált tananyagok tanulása mellett a képzésben résztvevők belekóstolnak gazdasági (pl. közgazdaságtani és EU-alapismeretek) és humán területekbe is. A képzést bővebben ismerteti honlapunk ezzel foglalkozó aloldala és molekuláris bionika szóróanyagunk is.










Kövess minket




Friss Hírek

IMG_6993_jpg-001

A világon mindössze három olyan készülék működik, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központja a közelmúltban beszerzett. A spektrál CT új távlatokat nyit a kompozit anyagok, implantátumok, akkumulátorok, katalizátorok vizsgálatában, így képes lesz kiszolgálni az SZTE széles kutatói körét és ipari partnereit. A berendezést Dr. Fendler Judit kancellár és Prof. Dr. Kónya Zoltán tudományos és innovációs rektorhelyettes adta át.

2024 januárjában Dr. Szabó Tamás és munkatársai a Kémiai Intézetben készült, rangos tudományos folyóiratban megjelent közleményét beválasztottak az MTA Kémiai Tudományok Osztálya kiemelt januári publikációi közé.