Kiemelt hírek

2023. november 27.

A Kémiai Intézet négy kutatója, Czakó Gábor, Galbács Gábor, Endrődi Balázs és Kutus Bence nyert pályázati támogatást az OTKA különböző programjaiból.

2023. október 14.
2023. október 09.

A Kémiai Intézet és a gyászoló család mély fájdalommal tudatja, hogy kollégánk, tanárunk, barátunk Dr. Szücs Árpád, a Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék egyetemi docense 2023. október 7-én, életének 65. évében elhunyt.

Dr. Szücs Árpádot a Kémiai Intézet saját halottjának tekinti.

2023. augusztus 23.

Karikó Katalin, kutatóbiológus, az mRNS-alapú vakcinák egyik kifejlesztője, az MTA tiszteletbeli tagja, az SZTE díszdoktora és számos igen rangos tudományos elismerés birtokosa járt Intézetünkben az MTVA ,,Szerelmes Földrajz" című műsorának forgatása során, 2023. augusztus 10-én. Biológus hallgatóként kémiai tanulmányai kapcsán sok időt töltött a Dóm tér 7-8. alatti előadótermekben és laborokban, visszaemlékezései alapján meghatározó élményeket szerezve.

2023. június 24.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Dr. Adamkovich István nyugalmazott egyetemi adjunktus 84. életévében elhunyt. Temetésére családi körben kerül sor. Engesztelő gyászmiséje 2023. június 26-án 17 órakor lesz Szegeden a Felsővárosi templomban.

A gyászoló család

2023. április 15.
2023. április 12.

Az SZTE TTIK Kémiai Intézetében kerül megrendezésre a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Kémiai és Vegyipari szekciója.

2023. április 07.

Kövess minket
Friss Hírek

honlap-fejlec-_4

Innovációs díjakat érő, környezetvédelmi szempontból is fontos újdonság az úgynevezett zöld tégla, amely szinte minden típusú tüzelőberendezésnél egyszerűen használható. A katalitikus tégla a gépjárművek katalizátoraihoz hasonlóan működik. Az égésből keletkező füstgáz összetevőket megköti és ott tovább alakítja azokat kevésbé ártalmas vagy ártalmatlan termékekké. Ez javítja az égéshőfokot és csökkenti a károsanyagok, például a szén-monoxid kibocsátását.