otka_2023

A Kémiai Intézet négy kutatója és csoportjaik részesültek az NKFIH OTKA-típusú programjainak támogatásában

A Kémiai Intézet négy kutatója, Czakó Gábor, Galbács Gábor, Endrődi Balázs és Kutus Bence nyert pályázati támogatást az OTKA különböző programjaiból.

November 21-én tette közé az NKFIH az idei évi OTKA-pályázat nyerteseinek névsorát. Az SZTE TTIK Kémiai Intézetéből Czakó Gábor "Kémiai reakciódinamika automatizált modellezése" és Galbács Gábor "Mikro- és nanostruktúrák fejlesztése analitikai lézer és plazma spektroszkópiához" című pályázatai az „OTKA” kutatási témapályázat (K_23) kategóriában érdemelték ki a szakterületi zsűri támogatást. Endrődi Balázs "Funkcionalizált polimerek elektrokatalitikus alkalmazásokhoz" elnevezésű projektje a Magyar-szlovén nemzetközi együttműködésen alapuló kutatási témapályázat (SNN_23), míg Kutus Bence "A vörösiszap reaktív komponenseinek oldódási és semlegesítési folyamatai" című pályázata az „OTKA” posztdoktori kiválósági program (PD_23) kategóriában futott be támogatott helyre, és nyert finanszírozást a következő 3-4 évre. Gratulálunk a nyerteseknek!

Kövess minket
Friss Hírek

hir_kep_eloadas

A Kémia Intézet és a Szegedi Tisza-parti Általános Iskola közötti együttműködés keretében munkatársaink változatos programok során erősítették a tanulók környezettudatos szemléletének fejlődését, a természettudományos tantárgyak tanulása iránti motivációját és a kémia tantárgy szeretetét.

JACS_Attila_2

Dr. Jancsó Attila (levelező szerző) és Tóth Annamária (első szerző) hazai és nemzetközi együttműködő partnerekkel jelentette meg legújabb közleményét a Journal of the American Chemical Society (D1) folyóiratban.